Appetijtelijke appelflappen maken

appelflap maken

Appelflappen zijn lekker makkelijk om te maken. En smakelijk om te eten. Om gewone appelflappen te maken heb je alleen maar een pakje bladerdeeg, appels en suiker nodig. En een oven natuurlijk. Je snijdt de appel in kleine stukjes en je roert er wat suiker door. Vervolgens rol je het deeg uit, legt op elk plakje deeg een lepel met appelstukjes en vouwt het deeg weer dicht. Het maakt niet uit hoe, driehoek, vierkant of rond. Als het maar wordt afgesloten. Eventueel bestrijk je de bladerdeegpakjes met wat ei, melk of koffiemelk. Dan leg je ze op bakpapier of op de plaat, ongeveer een kwartiertje in een oven van 200 graden Celsius. Dit is de basis. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je gaan variëren.

appelflap maken

Variatie

Variëren met de vulling. Dat is zoeken naar wat jij zelf het lekkerst vindt. Je kunt beginnen met verschillende appels, je kunt dingen toevoegen aan de appel, maar je kunt ook totaal andere ingrediënten gebruiken. Test bijvoorbeeld eerst eens welke appel er voor jou het lekkerst in de appelflap smaakt. Een lekker frisse zoet-zure elstar bijvoorbeeld, die blijft ook goed stevig na het bakken. Of neem eens een goudrenet, ook zoet-zuur, maar wat zachter van structuur. Ook kun je appels eerst even stoven met een klontje roomboter in een pannetje. Maakt het lekker romig.

Dan kun je ingrediënten gaan toevoegen. Een theelepeltje kaneel door het appelmengsel bijvoorbeeld, met of zonder rozijnen. Of met een eetlepel gehakte noten naar smaak: walnoot, hazelnoot, pecannoot. En vervang de gewone suiker eens door bruine suiker of meng wat vanillesuiker door de gewone suiker. Een klein scheutje citroensap erdoor, geeft een beetje een bite.

Volop vulling

In plaats van appelflap maken, kun je ook heel goed andere flappen maken. Met bijvoorbeeld een andere fruitsoort, zoals plakjes banaan of aardbei, framboos of abrikoos. Wat ook kan is helemaal geen fruit, maar meer hartige flappen maken, bijvoorbeeld met kaas. Of heel zoete met chocopasta. Zo zie je maar, het is heel eenvoudig en je kunt er echt alle kanten mee op. Maar voor allemaal geldt: warm zijn ze het lekkerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *