De beste vloerlampen voor jouw huis van 2021.

Vloerlampen zijn er in veel verschillende uitvoeringen en maken gebruik van verschillende soorten verlichting. Als je online zoekt, is er een duizelingwekkende reeks keuzes waaruit je kunt kiezen, zodat je jouw zoekopdracht misschien wilt opgeven. Of je kunt er gewoon blindelings een kopen zonder veel over de lamp te weten, alleen om een lichtbron in de kamer te krijgen. Maar het selecteren van een vloerlamp hoeft niet moeilijk te zijn als je begrijpt hoe je deze wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een vloerlamp die de hele kamer kan verlichten? Of misschien gewoon een gedeelte van uw kamer? Of misschien heb je een taaklamp nodig, waarmee je dichterbij kunt zijn, zodat je kunt studeren, lezen en zelfs tot rust kunt komen na een dag hard werken met een verlichting die volledig zonder verblinding is.

Vloerlampen

Vloerlampen dienen verschillende doeleinden en ze zijn er ook in verschillende soorten. Het algemene type is eenvoudig. Het heeft meestal een stevige, zware en stabiele basis, een hoge steel of paal die uit de basis steekt, en een schaduw die het licht verspreidt of richt. De kale botten zijn altijd hetzelfde, maar staande lampen variëren in stijl en bieden unieke functionele voordelen.

Ambient vloerlampen

Dit zijn de meest voorkomende soorten vloerlampen. Deze dingen zijn bedoeld om elke ruimte algemeen licht te geven. Ze zijn meestal bedekt met traditionele lampenkappen, die meestal zijn ontworpen om licht te verspreiden en semi-directe verlichting te creëren. Deze lampen zijn perfect voor de woonruimtes, en ze zien er perfect uit in een hoek of naast je lounge- of bankstoel. Deze dingen geven voldoende licht om te lezen, maar ze zijn niet zo gefocust als een leeslamp.

Staande lampen lezen

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze lampen in de eerste plaats ontworpen om voldoende licht te geven om comfortabel te kunnen lezen. Deze lampen creëren een meer gericht licht dan alle andere soorten vloerlampen. Als je op zoek bent naar een lamp om jouw leeshoekje, uw bureau of de ruimte waar je dagelijkse taken uitvoert op te fleuren, dan zijn deze staande lampen een must-have. Deze lampen zorgen voor een helderdere verlichting van de ruimte er direct onder. Als je meer flexibiliteit wilt, moet je op zoek gaan naar een lamp die kantelbaar of verstelbaar is, zodat je het licht kunt verplaatsen waar je het nodig hebt.

De Booglamp

De booglamp is beroemd iconisch, met een metalen voet die een verticale paal vasthoudt die dramatisch naar voren buigt om taakverlichting te bieden naast een bank of achter een stoel. De meeste booglampen gaan over stijl en hebben geen enkele functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *