De leukste steden net over de grens in Duitsland

leuke steden duitsland net over grens

In Duitsland bevinden zich vele leuke steden die je kan bezoeken. Een dagje uit of weekendje weg, lekker wandelen of fietsen kan hier allemaal. Net over de grens in Duitsland zijn leuke steden die hiervoor geschikt zijn. Je hoeft niet lang te rijden waardoor je dicht bij huis bent. De meeste steden zijn uitermate geschikt om lekker te winkelen en te genieten van de Duitse cultuur en architectuur.

leuke steden duitsland net over grens

Interessante steden net over de grens

Vlak over de grens bij Oldenzaal ligt de plaats Bad Bentheim. Het staat bekend om zijn kuuroord waar geneeskrachtige bronnen en thermen liggen. De Oranjes zijn er ook bekend mee en kwamen wel is lekker ontspannen. Daarnaast is er een middeleeuwse kasteel bovenop een rots die in het centrum staat. De Burcht van Bentheim is een oud kasteel dat gebouwd is van zandsteen. De adelijke familie woont er nog steeds en je kan er een rondleiding krijgen. Een andere leuke stad is de plaats Tecklenburg. Het is een toeristische stad met een leuk plein, kleine winkels en witte vakwerkhuizen. Het kasteel van Tecklenburg is het hoogtepunt van deze stad met een grote openluchttheater.

De leukste steden die je moet bezoeken

leuke steden duitsland net over grens

Bij het drielandenpunt bevindt zich de grote stad Aken. Een perfecte bestemming voor een dagje uit of stedentrip. Het bekende bouwwerk de dom van Aken is een populaire bezienswaardigheid. Dit was de laatste rustplaats van Karel de Grote en meer dan 30 Duitse koningen zijn hier gekroond. Daarnaast is de stad Münster een leuke stad waar veel geschiedenis is te zien over de Tweede Wereldoorlog. Er zijn kerken, oude herenhuizen en musea waar je volop cultuur kan opsnuiven. Wandel door de smalle straten en pak een gezellig terrasje!