dekbedovertrek

Een dekbedovertrek kopen: waar let je op?

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar in je slaapkamer is het dekbedovertrek een van de meest prominent aanwezige voorwerpen. Het neemt namelijk natuurlijk een groot oppervlak in beslag. Als je een nieuw dekbedovertrek gaat kopen, dan is dat iets om rekening mee te houden. Bovendien moet je tegelijkertijd zorgen dat je met een comfortabel product op de proppen komt. Als je op de onderstaande drie aspecten let, dan komt dat vast in orde.

dekbedovertrek

Instopstrook

Een dekbed netjes in een dekbedovertrek steken, dat is lang niet altijd een sinecure. Vaak ligt dit aan het dekbedovertrek en de instopstrook die het heeft. Het verstandigst is dan ook een overtrek te kiezen met een zogenoemde dubbele doorlopende instopstrook. Het dekbed in het dekbedovertrek stoppen gaat hiermee het gemakkelijkst.

Kleuren, patronen en afbeeldingen

dekbedovertrek

Wanneer je dekbedovertrekken aan het bekijken bent, dan zijn de kleuren, de plaatjes en de patronen het eerste waar je oog op valt. Bevalt het niet wat je ziet, dan koop je het niet, zo simpel is het. En terecht. Het dessin van een dekbedovertrek moet gezien de grootte ervan echt in de smaak vallen. Daarnaast zou het idealiter ook nog eens moeten passen bij de kleuren die nu al in je slaapkamer aanwezig zijn.

Het type materiaal

Het belangrijkste is toch het feit dat je comfortabel slaapt. Goed materiaal van het overtrek is cruciaal voor een fijne nachtrust. Gebruik in de zomer daarom stoffen als katoen, microvezel of linnen. De koudste nachten lenen zich juist meer voor bijvoorbeeld het snel warm wordende flanel.