Het negatieve nieuws rondom de bakfiets

Fiets

Misschien heb je het wel meegekregen een paar jaar geleden in 2018 toen de bakfiets van het bedrijf Stint betrokken was in een fataal ongeluk en de fietsen van de weg werden gehaald. Dit heeft ervoor gezorgd dat er veel kritiek op de fietsen is gekomen en de regels werden aangescherpt. Een van de regels is dat elke elektrische fiets met meer dan 250 WH moet worden gekeurd bij de RDW. 

Veel fietsen in het nieuws 

Fietsen

Op sites zoals rtl nieuws of NOS zijn er veel artikelen te vinden over de bakfiets. Ondanks de vele positieve verhalen en ervaringen rondom de fietsen zijn er ook gevallen en incidenten van fietsen die niet veilig zijn. Zo is laatst gebleken dat veel gebruikte fietsen van de merken: GoCab fietstaxi en DE Fietsfabriek niet veilig zijn en niet gekeurd werden door de RDW en als een gewone fiets op de markt is gekomen. Deze fietsen werden onder andere gebruikt als vervanging voor de veelgebruikte Stint. 

Er worden ook veel bakfietsen gestolen. Hierdoor is het verzekeren van zo’n fiets steeds populairder en gaan de premies steeds meer omhoog. Dus ben jij in de markt voor een fiets met bak doe dan goed zelf onderzoek naar het merk zodat je niet voor verrassingen komt te staan en je veilig de weg op kan. Ook zou je kunnen kijken naar eventuele verzekeringen voor je fiets. Veel maatschappijen bieden deze aan voor een redelijk goedkope prijs vergeleken met andere voertuigen. 

Bakfiets