Hoe een snurkbeugel wordt gemaakt

snurkbeugel

Er zijn ontzettend veel oplossingen bedacht om snurken tegen te gaan. Dat is niet gek, want een groot deel van de bevolking snurkt. De snurkbeugel is een van die oplossingen die op dit moment razend populair is. Hieronder lees je hoe een snurkbeugel wordt gemaakt en wat je eraan hebt. Maar eerst nemen we het probleem van snurken onder de loep.

snurk beugel kopen

Wat is snurken en wat doe je eraan?

Snurken is wanneer je hard geluid maakt tijdens je slaap. Dit komt vaak door je ademhaling. Al je spieren verslappen, en je tong dus ook. Dat is immers een spier. Wanneer de spier verslapt en verder de keel in zakt, komt deze in de weg te zitten van de luchtwegen. Daardoor ontstaat slechts een nauwe opening waar je ademhaling doorheen kan. De trillingen die worden veroorzaakt door die nauwe opening, maken geluid. Dat noemen we snurken.

Als je snurkt dan kun je daar niets aan doen. Vaak is het genetisch bepaald of komt het door bijvoorbeeld een operatie of andere verandering in je lichaam. Het is dus ook niet eerlijk om mensen hierop aan te spreken alsof ze het in de hand hebben. Maar er zijn wel hulpmiddelen

snurk beugel kopen

De snurkbeugel

Er is een speciale beugel op de markt die je tijdens de nacht draagt. Wanneer je deze beugel draagt, snurk je niet meer. We noemen dit de snurkbeugel of juist anti-snurk beugel. Veel mensen zweren erbij. 

De beugel wordt gemaakt op basis van afdrukken van je mond. Je moet dan bijten in een bepaald materiaal om een afdruk van je tanden te maken.