Kliniek Zuid-Afrika voor het afkicken

In Zuid-Afrika vindt men een afkickkliniek voor de verslaafde die gespecialiseerd is in klinische behandelingen. De plek van de kliniek ligt op een meest inspirerende plek waar de verslaafde zich kan concentreren op de behandeling die hij krijgt voor zijn verslaving. Het heeft een mooi uitzicht op de bergen die zich in Zuid-Afrika bevinden en daarom is de kliniek te Zuid-Afrika de perfecte plek om tot een te komen van een verslaving (Bron: www.connection-sggz.nl).

Het team van de kliniek in Zuid-Afrika

Het team in de kliniek die zich in Zuid-Afrika is multi gedisciplineerd en heeft passie voor het werk dat zij doen. Zowel de Nederlandse als de Zuid-Afrikaanse verslaving experts die er rondlopen hebben enorm veel ervaring met of in verslaving en begrijpen wat jij als verslaafde nodig hebt op gebied van klinische en psychologische steun. In het team zijn onder andere artsen, psychiaters, maar ook CZ-psychologen, ergotherapeuten, verpleegkundige, coaches en andere vormen van steun.

De behandelingen

Een verblijf bij de kliniek duurt gemiddeld negen weken, waarin de verslaafde een intensieve behandeling volgt die in groepen en individuele aspecten wordt gegeven. De behandelingen die gegeven worden zijn effectief bewezen therapieën en naast het aanpakken van de verslaving, wordt er ook veel aandacht besteed aan de problemen die de verslaving heeft veroorzaakt.

Ook ontspanning

Naast de therapie sessies is er ook ruimte voor ontspanning. De behandeling is heel intens, dus het is van essentieel belang dat ontspanning ook deel uitmaakt van het heel proces. Verslaafden kunnen gebruik maken van het zwembad of de fitnessruimte van de kliniek, tevens kan men genieten van het mooie uitzicht.

Verzekerd

De kliniek in Zuid-Afrika is een erkend ggz-instituut met een wtx licentie. Hierdoor zal de ziektekostenverzekeraar de behandeling vergoeden. De kliniek gelooft dat elke verslaafde recht heeft op de zorg die hij nodig heeft, daarom is er ook geen extra bijdrage behalve het betalen van het vliegtuigticket.

Erna

Ook bij de terugkeer naar Nederland is er een behandeling die voor de nazorg zorgt van de verslaafde. Hierdoor kan de verslaafde doorgaan met het oppakken van het leven.