e-sigaretten

Waarom een tank bij een elektronische sigaret?

De tank maakt het mogelijk om e liquid op te slaan en te verdampen tijdens het roken. Maar zonder warmte kan de vloeistof niet verdampen, in een belangrijk onderdeel van de tank vindt de verbranding plaats. De coil is de brander in de tank, bij bijna alle modellen e-sigaretten is deze eenvoudig te vervangen. De batterij in combinatie met de tank maakt een complete elektronische sigaret. Per model zijn er verschillen met de tank, maar ook de airflow heeft invloed voor het dampen. 

e-sigaretten

De coil in de tank van de sigaret 

Het verdampingselement in de tank is de coil, in dit onderdeel van de tank zal de verbranding van de vloeistof plaatsvinden. Vanuit het vloeistof reservoir stroomt langzaam de vloeistof via het katoen naar de coil. De gloeispiraal zorgt ervoor dat de vloeistof verdampt. Het gedeelte is tevens het meest gevoelig voor roest, onderhoud dit deel goed zodat je lang plezier hebt van e-sigaretten. Je kunt de coil ook regelmatig vervangen om een goed gebruik te garanderen. 

e-sigaretten

De batterijen die worden gebruikt bij e-sigaretten zijn in de meeste gevallen li-ion batterijen, voordeel van deze batterijen is dat ze erg lang meegaan. De batterijen kunnen extern of intern zijn, bij de wat luxere modellen kun je de batterij eraf halen. Bij een beginner sigaret zit de accu ingebouwd en kun je deze er niet afhalen. De vloeistof die wordt gebruikt wordt e liquid genoemd. Deze is in vele smaken verkrijgbaar en in verschillende nicotine gehaltes.