www.gamewereldblog.nl

Zo begin je gemakkelijk je eigen blog

Er zijn letterlijk miljoenen blogs te vinden online. De ene is beter dan de andere en het worden er steeds meer waardoor de concurrentie ook steeds zwaarder wordt. Beginnende blogs zoals www.gamewereldblog.nl kunnen echter goed voeten in de aarde krijgen. Het is lastig om een blog tegenwoordig nog succesvol te maken, maar het kan wel degelijk. Een blog beginnen – of het nu gaat om een game blog of een ander onderwerp – begint allemaal bij stap 1.

Games

Een goede website

Als je een blog wil beginnen dan heb je natuurlijk een website nodig. Een website maken is tegenwoordig makkelijker dan 10 jaar geleden maar het is nog altijd een flinke klus. Het design is namelijk heel belangrijk voor het succes. Jouw blog moet prettig lezen en de juiste kleuren en vormgeving bevatten. Dat zorgt er namelijk ook voor dat mensen terugkeren op je site, naast de inhoud uiteraard. Een goede blog doe je door een domeinnaam te kiezen. Deze domeinnaam kun je kopen en onderbrengen bij een host. Een host zorgt ervoor dat jouw website ergens op een server staat en dus beschikbaar is voor het publiek. Vervolgens ga je de blog bouwen. Dat kan met zoiets als wordpress maar er zijn ook andere systemen om mee te bouwen. Zorg in ieder geval voor een goede basis van je blog.

Genres

De eerste posts

Als je website live gaat dan is het belangrijk dat er al wat content op staat. Gooi je website dus niet live met pas 1 of 2 blogposts erop. Ga eerst een paar dagen of weken schrijven en zorg dat de site goed gevuld is. Ga dan pas over op publiceren en live gooien van je site. Op dit moment is ook enige publiciteit wel zo handig want mensen moeten natuurlijk wel weten dat je blog bestaat. Dit kan onder andere via social media.