Zo beleef je een topvakantie in Zuid Frankrijk

Zuid Frankrijk is een geliefd land onder vakantiegangers. Franse regio’s, zoals Provence en Côte d’Azur klinken bij de meeste mensen wel bekend in de oren. Het roept associaties op van paradijselijke stranden, zwoele zomeravonden en prachtige natuur. Natuurlijk heeft Zuid Frankrijk nog veel meer moois te bieden en kun je hier heerlijk vertoeven voor een topvakantie!

Maak een roadtrip

Zeker voor natuurliefhebbers is Zuid Frankrijk de perfecte plek voor een roadtrip. Dit stuk land kun je verkennen met een auto, maar er zijn ook verschillende wandelroutes aangelegd. In elk gebied zijn er weer andere dingen te zien. Het leukste is om verschillende regio’s te bezichtigen. Maak bijvoorbeeld een trip langs de Zuidkust en vervolgens het binnenland in.

Kies een mooi verblijf

Een goede accommodatie is één van de belangrijkste dingen voor een geslaagde vakantie. In Zuid Frankrijk heb je een overvloed aan campings, hotels en appartementen. Ook voor grotere groepen is er van alles mogelijk, huur bijvoorbeeld een vakantiehuis Zuid Frankrijk 8 personen of kies voor een ander soort accommodatie.

Middeleeuwse dorpjes en oude gebouwen

Aan cultuur geen gebrek in Zuid Frankrijk, het staat vol met middeleeuwse dorpjes en oude gebouwen die je kan bezichtigen. Denk aan dorpjes, zoals Moustiers-Sainte-Marie, Eze en Gordes. Dit zijn de meest bekende dorpjes, maar je kan er ook voor kiezen om voor het onbekende te gaan en in een ander plaatsje rond te dwalen.

Bezoek mooie stranden

Zeker op een zonvakantie kan een strand natuurlijk niet ontbreken. De kust van Zuid Frankrijk is erg mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken. Je ziet veel goudgele zandstranden met een azuurblauwe zee. Sommige stranden liggen in een open omgeving en zijn meer toeristisch en sommige strandjes liggen meer verscholen tussen rotsen en bomen. Voor ieder dus wat wils!